rueda rumli

2019.08.26. 16:00

Latin dallamokra ropták a táncokat Pápán

Nagy érdeklődés, illetve hektikus időjárási viszonyok közepette mutatták meg tudásukat, és népszerűsítették a latin-amerikai táncokat a Karibi Tánc Egyesület tagjai.

Laskovics Márió

Rueda Rumli címmel tartott karibi táncbemutatót latin zenével, táncoktatással, utcabállal a győri Karibi Tánc Egyesület szombat este a pápai Fő téren. A nagy érdeklődés övezte rendezvényen animációk, egyéni és körtáncos bemutatók, betanul koreográfiák által kaptak ízelítőt az érdeklődők a vérpezsdítő ritmusú latin-amerikai táncokból. Az égiek nem fogadták kegyeikbe a táncosokat, ugyanis 20 óra után előbb szemerkélni, majd esni kezdett az eső. Ez nem tántorította el a résztvevőket, viszont a nézők nagy részét igen. A felhőszakadás megszűntével még egy órán át ropták vidáman az egyesületi tagok, a megfogyatkozott közönséget sem cserben hagyva.

Nagy érdeklődés közepette ropták a karibi táncokat a résztvevők a Fő téren Fotó: Laskovics Márió/Napló

Horváth Attila táncoktató, az egyesület elnöke elárulta, öt éve foglalkoznak karibi táncok oktatásával tanfolyamok keretében, illetve szerveznek szabadtéri bulikat. Mivel tavalyelőtt Pápán is indítottak tanfolyamot, és egy összetartó csapat alakult ki, ezért rendeztek városi táncházat, ahol bárki kipróbálhatta a karibi tánckörbe tartozó legfontosabb táncokat – úgymint a merenguét, a bachatát, a kubai salsát, a reggeatont. – A tavaly októberi után ez a második megmozdulásuk volt a Fő téren, melyre Győrből és Veszprémből is érkeztek táncos lábúak.

Az alap latin tánclépéseket bárki gyakorolhatta a rendezvényen Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Szeretnénk, ha az emberek nem a tévé előtt ülnének, a telefonjukat nyomkodnák, vagy az internetet böngésznék, hanem eljönnének hozzánk, és élőben ismerkednének, alakítanának ki baráti kapcsolatokat, táncolnának, jól éreznék magukat. Közösségünkből pozitív érzésekkel térnek haza azok is, akiknek rossz napjuk volt addig – tette hozzá a táncoktató.

A bemutatók, animációk, gyakorlás mellett szabadon is táncoltak a résztvevők. Középen Geyer Kinga táncoktató Fotó: Laskovics Márió/Napló

Horváth Attila kiemelte, aki kedvet kapott a tánctanuláshoz, szeptember 13-án 20 órakor az alapokat bemutató órán vehet részt ingyenesen a katolikus iskola aulájában. Az újonnan induló kezdő tanfolyamra várják a beiratkozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában