Fesztivál a komédiásoknak

2019.09.18. 07:00

A néptánc és a színház a homokbödögei rendezvénysorozaton

Sokszínű programkínálattal, a határokon innen és túlról érkezett teátrumok fellépésével rendezték meg az V. Bödögei Komédiák Fesztivált a helyi önkormányzat, valamint a Szó és Kép Színpad szervezésében.

Polgár Bettina

A település utcáit körbejáró felvonulás is népszerű volt

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Csukárdi Sándor, a Szó és Kép Színpad vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, a fesztivált kettős céllal indították útjára öt esztendővel ezelőtt. Egyrészt szerettek volna egy helyi közösségi rendezvényt szervezni Homokbödögén, másrészt sok hasonszőrű társulattal nagyon jó barátságot ápolnak, és rendszeresen járnak a fesztiváljaikra.

A programsorozat másik célja tehát az volt, hogy meg tudják hívni ezeket a csoportokat egy saját rendezvényre, és mint házigazda visszaadjanak valamit abból a sok-sok szeretetből és vendéglátásból, amit ők kaptak tőlük.

A kétnapos fesztiválra érkeztek fellépők Körmendről, Vasvárról, Papkesziből, Márkóról, illetve a határon túlról, a Felvidékről, Örsújfaluból, és természetesen Homokbödögéről is. Emellett két meghívott néptánccsoport, a Homokbödögei Néptáncegyüttes és az Adászteveli Bíborvirág Hagyományőrző Néptánccsoport szintén szerepelt a rendezvényen.

A település utcáit körbejáró felvonulás is népszerű volt
Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Most már harmadik éve nemcsak tánccal és színházzal töltjük meg a fesztivált, hanem könnyű- és komolyzenével is. Idén újdonságként a 701-es csoport egy Cseh Tamás-estet tartott, fellépett a Kella csellóegyüttes, illetve Németh-Vékes Erzsébet helyi zongoraművész Sík Dóra gordonkaművész közreműködésével koncertet adott a templomban – fejtette ki Csukárdi Sándor.

Mint mondta, az V. Bödögei Komédiák Fesztivál idén is nagyon jó alkalmat biztosított a beszélgetésre, a kapcsolatépítésre a meghívott teátrumokkal. Ehhez remek helyszínként szolgált a homokbödögei turistaház kemencés udvara, ahol a finom ételek és borok, a közös zenélés összehozta a társaságot.

Az előadások és a koncertek látogatottságára sem lehetett panasz, hiszen szép számú érdeklődő kereste fel a fesztivált, melyen több telt házas előadást is tartottak. Népszerű programelemnek számított még a település utcáit körbejáró felvonulás, a néptáncbemutató és a táncház, illetve a rendezvény kísérőprogramjaként helyi termékbemutatónak és vásárnak adott otthont a művelődési ház udvarán.

– A fesztivál lebonyolításában sok helyi önkéntes működött közre, szorgos kezek sütöttek a fellépőknek. Lukács Katalin festőművész, képzőművész pedig apró agyagtáblákat készített, amiket a résztvevő csoportok hazavihettek. Ezeken a fesztivál logója szerepelt – jegyezte meg Csukárdi Sándor.

Áldozó Péter, Homokbödöge polgármestere az V. Bödögei Komédiák Fesztivál nyitóünnepségén kiemelte, ez a rendezvény a település egyik legnagyobb közösségi ünnepe, melynek sajátos légköre, hangulata a szórakozás és a boldog pillanatok alkalmát hivatott megteremteni. Az esemény a kikapcsolódást és a felvidulást kínáló percek megélésére, régen várt látogatásokra és találkozásokra nyújt lehetőséget.

A falu vezetője rámutatott, évről évre nőtt a fesztivál látogatottsága, bővült a programkínálat, ami a helyiek nagy örömére és büszkeségére szolgál.

– A szervezők nevében ezúton mondok köszönetet azoknak a személyeknek, akik anyagi vagy erkölcsi támogatással partnereink voltak az évek során. Az általuk tanúsított közösségi feladatvállalás ismételten megerősít a meggyőződésemben, hogy csak együtt lehetünk képesek igazán szép és nagy dolgokra – fogalmazott Áldozó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában