tedd próbára a tudásod!

2019.09.28. 15:00

Mennyire ismered a Veszprém megyei borokat? (kvíz)

Veszprém megye borvidékein már javában zajlik a szüret, a hagyomány szerint november 11-ére, Márton napjára az újbornak is el kell készülnie. Sokan szeretik az itteni finom borokat, de vajon mennyire ismerjük őket? Kvízünk segítségével kiderítheted!

Fotó: pixabay.com

„Szívem Csopak felé húz, de a dörgicseit nem nélkülözném, az arácsit semmi pénzért nem adnám oda, de még a tihanyit sem” – írja a borhoz legjobban értő gondolkodónk, Hamvas Béla A bor filozófiájában, ugyanakkor hozzáteszi: „Minden borunk közül a somlai számomra a nincs tovább”, majd értékelésében sort kerít a badacsonyi és a Szent György-hegyi borra is: „Mind a kettőben megvan a nagyság, de az egyiket olimpiai, a másikat kínai, tao nagyságnak nevezném.”

Hamvas Béla kétségtelenül nagyon jól ismerte a Veszprém megyei borokat, most kvízünk segítségével olvasóink is letesztelhetik, mennyit tudnak ezekről a finom nedűkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában