segíti a társas kapcsolatok kialakulását

2019.10.29. 11:00

Lizi, a terápiás kutya vett részt a matematikaórán

Második alkalommal vett részt Lizi, a terápiás kutya és gazdája, Szöllősi Eszter egy tanórán a várpalotai Bán Aladár Általános Iskolában.

Szabó Péter Dániel

Nagy örömmel fogadták a várpalotai gyermekek a terápiás kutyát Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Lizi idén tavasszal szerzett terápiás kutya képesítést és a 2019/2020-as tanév első felében havonta ellátogat a Tési-dombi tanintézménybe, hogy „oktató” szerepet vállalva segítse a diákok tanulását, tudtuk meg a helyszínen.

Lóránt Klára tanító elmondta, mindig nyitott volt az új motivációs lehetőségek iránt. Szöllősi Eszterrel és kutyájával tavaly ismerkedett meg, s amint idén tavasszal Lizi megszerezte a terápiás kutya képesítést, keresni kezdték az együttműködés lehetőségét. A kutyus és gazdája a 2019/2020-as tanév első felében havonta ellátogatnak a tanintézménybe. Először egy természetismeret órán vettek részt, ahol kiválóan tudtak együtt dolgozni a gyerekekkel.

A természetismeret óra után ezúttal egy matematika tanórán vett részt Lizi, ahol a gyerekek segítségére volt többek között a számalkotásban, a számok tulajdonságainak elsajátításában és a kerekítésben is.

Nagy örömmel fogadták a várpalotai gyermekek a terápiás kutyát
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– A terápiás kutyák jelenléte segíti a társas kapcsolatok kialakulását, támogatja a szociális és érzelmi fejlődést – mondta el kérdésünkre Szöllősi Eszter, a Búzavirág Gyermekekért Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában