együtt daloltak a közönséggel

2019.11.25. 08:26

Hagyományőrző nemzedékek találkoztak Noszlopon

Negyedik alkalommal, idén Szent Márton napjára tervezték a hagyományőrző napot a Noszlopi Nemzedékek Hagyományőrző Csoport tagjai.

Jákói Bernadett

Kovács Gyula nemzedéktárs köszöntő szavai után hangulatteremtő közös dalolás alapozta meg a délutánt.

Fotó: Nemzedékek Hagyományőrző Csoport

A korábbi években kialakult és bevált szokás szerint a Somló kistérségéből hívtak vendégcsoportokat, akik szülőföldjükön olyan minőségben ápolják a magyar népdalkincset és népszokásainkat, hogy nem csak saját közösségükben adják elő élményszerűen azokat, hanem több szakmai megmérettetésen is túl vannak már. Ez évben a pápakovácsi Háromhatár Kulturális Egyesület éneklő csoportja és a somlóvásárhelyi a LYRA Énekegyüttes is elfogadta meghívást.

A helyi hagyományőrző csoport közönséggel közös dalolása a program fénypontja volt Fotó: Nemzedékek Hagyományőrző Csoport

Kovács Gyula nemzedéktárs köszöntő szavai után hangulatteremtő közös dalolás alapozta meg a délutánt. Kifogástalanul teljesítette vállalását a fiatal Turi Boglárka, aki a háziasszonyi teendőket látta el. A közel másfél órás műsorban különböző témájú népdalcsokrok, betyárballadák, lakodalmas asszonycsúfolók, bordalok csendültek fel, de a mindvégig érdeklődést tanúsító közönség Gárdonyi Géza A bor, Juhász Ferenc Rezi bordal, Weöres Sándor Vásári népballada című versét is élvezhette.

A színes és jó hangulatú összeállításokat a tagok jóvoltából finom vacsora koronázta meg, melyen nem csak a szépen tálalt rozmaringos, tormás, főtt tojás mellé felkínált füstölt csülök esett a vendégek kedvére, hanem a közös „estéli nótázás” is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában