villámgyors és ízletes

2019.12.31. 13:30

Gluténmentes falatok szilveszterre – VIDEÓ

A vendégvárás mindig nagy kihívás elé állítja a házigazdákat, hiszen minden vendég idényeinek meg kell felelnie. Mutatunk két egyszerű, gyors, finom és gluténmentes fogást, amellyel bátran várhatja a szilveszterre érkezőket.

Horváth László

A mindmegette.hu receptjei alapján a veol.hu szerkesztője két isteni fogást készített, amely nem csak finom, de gluténmentes is.

Tormatekercs franciasaláta ágyon

Alapvetően a tormatekercs és a franciasaláta is gluténmentes, szóval nem lőhetünk mellé, ha az ünnepi asztalra kerül, mi egy kicsit eltértünk az eredeti recepttől, hogy még egyszerűbb legyen elkészíteni.

Hozzávalók:

Tormatekercs:

Sertéssonka (mert szilveszterkor sertést kell enni)

2 ek torma (ecetes, reszelt)

3 főtt tojás

2 kanál mascarpone

majonéz ízlés szerint

bors

sajt

A tojást villával összetörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd beletekerjük a sonkába, fogpiszkálóval felszúrjuk, és a két végét megtömjük reszelt sajttal.

Franciasaláta:

franciasaláta keverék

3 db alma

savanyú uborka (ízlés szerint)

3 kanál tejföl

3 kanál majonéz

egy kanál mustár

bors

A tejfölt, majonézt és mustárt összekeverjük a fűszerekkel (egy kis citromlé sem árthat), majd a főtt franciasaláta zöldségkeveréket, az apróra vágott savanyú uborkát, és almát belekeverjük a masszába. Hűtőben pihentetjük.

Tálaláskor a salátahalmokra helyezzük a tekercseket.

Gluténmentes marhafasírt

Hozzávalók:

400 dkg darált marhahús

2 szelet gluténmentes kenyér

1 db tojás

vöröshagyma

olaj

gluténmentes panírmorzsa

só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát apróra kockázzuk, és megdinszteljük olajon. A kenyeret beáztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd összekeverjük a hússal, a tojással és fűszerekkel. A langyosra hűlt hagymát is belekeverjük. a masszából apró golyókat formázunk, hogy jól át tudjanak sülni. Panírmorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük. Apró kockákat vágunk trappista (vagy más, masszív) sajtból, ezek lesznek a fasírt lábai. Fogpiszkálóra szúrjuk őket. Mártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában