gasztronómiai élmény

2020.01.20. 11:00

Hagyományőrző disznóvágást rendeznek Bakonybélben

Január 25-én immár hatodik éve rendezi meg az önkormányzat a hagyományos falusi disznóvágást, melynek helyszíne a faluház előtti tér.

Müller Anikó Hanga

A hagyományőrző disznóvágás gasztronómiai élmény, a kép egy korábbi évben készült

Fotó: Müller Anikó Hanga

A Bakonyerdő Zrt. vadászkürtöseinek megnyitója és Márkus Zoltán köszöntője után kezdődik a forraltbor-főző verseny. Minden csapatnak öt liter vörösbort biztosítanak a szervezők, a nevezési díj egy üveg házi pálinka, mely minősítő versenyen vesz részt.

Nagy Árpád konferálásával, Kiss László és Bálint Gyögy főböllérek segítségével az érdeklődők megismerkedhetnek a disznóvágás, a házi sertés és a vaddisznó feldolgozásának mesterfogásaival.

A hagyományőrző disznóvágás gasztronómiai élmény. A kép egy korábbi évben készült Fotó: Müller Anikó Hanga

Reggel zsíros kenyeret, teát, pogácsát, később disznótoros ételeket kínálnak a vendégeknek, lesz frissen sült pecsenye, máj, hurka, kolbász, csülkös babos és töltött káposzta, vadpörkölt, töpörtyű, orjaleves.

A szórakoztató zenés műsorban fellép Tóth Tünde és Tóth Kiara, a gyermekeket kézműves foglalkozás várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában