2020.01.20. 11:00
Hagyományőrző disznóvágást rendeznek Bakonybélben
Január 25-én immár hatodik éve rendezi meg az önkormányzat a hagyományos falusi disznóvágást, melynek helyszíne a faluház előtti tér.
A hagyományőrző disznóvágás gasztronómiai élmény, a kép egy korábbi évben készült
Fotó: Müller Anikó Hanga
A Bakonyerdő Zrt. vadászkürtöseinek megnyitója és Márkus Zoltán köszöntője után kezdődik a forraltbor-főző verseny. Minden csapatnak öt liter vörösbort biztosítanak a szervezők, a nevezési díj egy üveg házi pálinka, mely minősítő versenyen vesz részt.
Nagy Árpád konferálásával, Kiss László és Bálint Gyögy főböllérek segítségével az érdeklődők megismerkedhetnek a disznóvágás, a házi sertés és a vaddisznó feldolgozásának mesterfogásaival.
Reggel zsíros kenyeret, teát, pogácsát, később disznótoros ételeket kínálnak a vendégeknek, lesz frissen sült pecsenye, máj, hurka, kolbász, csülkös babos és töltött káposzta, vadpörkölt, töpörtyű, orjaleves.
A szórakoztató zenés műsorban fellép Tóth Tünde és Tóth Kiara, a gyermekeket kézműves foglalkozás várja.