Teljesítettük a kívánságot

2020.05.30. 11:30

Gyermeknapi álom: mozdonyra ültek a pénzesgyőri fiúk

Május utolsó vasárnapja a nemzetközi gyermeknap. Ez a különleges nap a Naplónál és a veol.hu-nál azt jelenti, hogy teljesítjük a kívánságokat. Kívánj egy nagyot, és mi teljesítjük! mottóval először hirdette meg mindezt lapunk, igaz, sokat gondolkodtunk azon, hogy a járványhelyzetben megrendezzük-e a gyermeknapi akciót. Úgy döntöttünk, hogy nagy óvatossággal, de egy rendkívüli ajándékot szeretnénk adni a Veszprém megyei gyerekeknek: öt szerencsésnek teljesítjük egy különleges kívánságát.

Juhász-Léhi István

Fotó: PESTHY MARTON

– A feleségem regisztrálta a gyereket, kisorsolták, örömmel jöttünk! – mondta a veszprémi állomáson Benis Tamás, aki két gyermekével, a hároméves Tamással és a hatesztendős Áronnal érkezett Pénzesgyőrről, hiszen ők nyerték el a „vonatozást”.

A pénzesgyőri Benis család és Csányi Zsolt mozdonyvezető
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Áron elárulta: óvodába jár, és nagyon szereti a vonatokat. A vonatszerelvényhez érve aztán sírva fakadtak a Benis testvérek – valószínűleg az izgalom miatt –, először a kicsi, majd szolidaritásból a nagyfiú is könnyezett.

A piros dízel vezetője, Csányi Zsolt mozdonyvezető jött le a legényeket megvigasztalni. Elmondta, hogy 1982 óta mozdonyvezető, három gyermeke van, ám senki nem lett vasutas közülük. Ő a szombathelyi és a zalaegerszegi vonalon csakúgy fellelhető, mint a győrin vagy a fővárosba, a Déli pályaudvar felé tartó vonat kapitányi hídján.

Benis Áron a vezetőfülkében Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A gyerekek szeretik a vonatokat, a dízel hangját. Ez a mozdony például fel van újítva, egy 12 hengeres, amerikai Caterpiller motor dohog benne, és óránként 100 kilométeres sebességre képes – foglalta össze a legfontosabb paramétereket a laikusoknak. Meg is enyhültek a fiúk, másztak is szülői segédlettel a pilótafülkébe, majd percekkel később, a parkolóba menet már arról beszélgettek, miket láttak a monstrum belsejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában