játszóvár és malacülőkék

2020.05.26. 16:00

Kerti barkácsolás karantén idején

Mindenki másként éli meg a karanténállapotot. Kétségkívül jobb helyzetben vannak, akik kertes házban laknak, mert kiülhetnek a hintára, kertészkedhetnek, grillezhetnek, barkácsolniuk is sokkal könnyebb. Most nekik adunk egy tippet.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

„Home office” apukáknak, akiknek zsong a fejük a gyermekzsivajtól és pár órára ki akarnak szabadulni a munka, a gyermekekkel való tanulás után, nagypapáknak, akinek hiányoznak az unokák és meglepetéssel készülnének a velük való találkozásra, s mindazoknak, akik örömüket lelkik a kreatív alkotómunkában.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A télire beszerzett tüzelőből, méterfából ötletes kerti bútorokat, játékszereket lehet készíteni. Aki nem fával fűt, vásárolhat az erdészeteknél, fatelepeken.

Egy malacfigurához nagyjából 60 centiméteres, 20–30 centiméter átmérőjű darabot kell levágni, vonókéssel eltávolítani a kérgét. Ha az unokák tisztes távolságból szemlélik a munkafolyamatot, biztosan örömüket lelik a „disznónyúzásban”. Le kell csiszolni, majd, hogy tartós legyen, lenolajkencével bekenni. A legjobb anyag a bükk. A lába hossza 40 centiméter, ebből öt centiméter ékelve belemegy a testbe, az átmérője öt centiméter, jó, ha akácból készül, mert az tartós.

A kerti mesesarok mögött a korábban készült játszóvár, tetején harangtoronnyal. Jobb helyzetben vannak, akik kertes házban laknak Fotó: Müller Anikó Hanga

A bemutatott állatok feje bükkfa-, az orra, füle, szeme „nyúzatlan” nyírfaszelet, melyeket ugyancsak lenolajjal kell lekezelni. Az orrot, a füleket, a szemeket faragasztóval, illetve facsavarral kell a fejhez illeszteni, a fejet pedig fatiplivel és facsavarral a testhez.

A két malac-ülőke várja az unokákat a karantén elmúltával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában