megpróbálnak kompromisszumot kötni

2020.05.18. 16:00

Ütközhetnek egy-egy napon az esküvők

A járvány idején rendezvények sora maradt el, jobb esetben átszervezik azokat új időpontra. Budai Klaudia esküvőszervező szerint végre már nem kilátástalan a helyzet a menyegzőket illetően.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: pixabay

– Sajnos a rendezvények és az esküvők megvalósítása teljes mértékben lecsökkent a vírussal kapcsolatos szabályok miatt. De már tudjuk, hogy a napokban hozott kormányrendelet értelmében június 1-jétől megtarthatók az előre tervezett rendezvények vidéken kétszáz főig. Biztos vagyok benne, hogy már mindenki nekilátott a munkának. A korlátozások miatt besűrűsödtek az elmaradt esküvők, és előfordulhat, hogy ugyanarra a napra többen is rendeznek nagyobb volumenű programot, így konfliktus alakulhat ki a szervezők között.

Ezért össze kell fogniuk egymással, és nem egymás ellen kell majd dolgozniuk. Kompromisszumot kell kötniük, hogy együtt vészeljék át a kialakult sajátságos helyzetet.

– A szervezés eddig sem állt meg, tudtuk, hogy célszerű a vállalkozásoknak egymással felvenniük a kapcsolatot – mondta Klaudia.

Hozzátette, hogy a programokat sem online módon, sem a közösségi oldalon nem lehetett megvalósítani. Legfeljebb a sajtótájékoztatók, prezentációk voltak kivételek ez alól, de személyes kapcsolat nélkül csak kevés eseményt lehetett online megtartani.

Budai Klaudia esküvőszervező szerint az elmaradt eseményeket új időpontban tartják meg, és megpróbálnak kompromisszumot kötni a többi rendezvényszervezővel

– De most már nem csak azok a szervezők vannak szerencsésebb helyzetben, akik más országokba szerveztek eseményt vagy programot. Hiszen ott, ahol esetleg előbb feloldották a korlátozást, hamarabb neki lehetett állni a munkának. De a nyár változást és több lehetőséget hoz. Júliustól a Maldív-szigetekre is lehet már esküvőket, nászutat és nyaralást is szervezni. Az elmaradt eseményeket pedig új időpontban tartjuk meg, és megpróbálunk kompromisszumot kötni a többi rendezvényszervező céggel, amellyel esetleg egy időpontra esne a mi rendezvényünk. Egyelőre konkrét dátumokat nem tudunk meghatározni.

Javasolják a házasodni kívánó pároknak, hogy minél előbb keressenek fel egy esküvőszervezőt. Igaz, nem lehet tudni, hogy a későbbiekben nem módosul-e a június 1-jei dátum.

– Ha valaki azonban később, de még ebben az évben kívánja megtartani az esküvőjét, akkor előfordulhat, hogy már kevés idő lesz a szervezésre, a helyszín és a szolgáltatók felkérésére. Viszont aki csak kétszemélyes esküvőre vágyik egy egzotikus helyen, annak bátran ajánljuk a Maldív-szigeteket, hiszen ott egész évben esküvőre alkalmas időjárás van – mondta Budai Klaudia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában