a kékszalag főpróbája

2020.06.26. 16:00

Szombaton jön a Fehér Szalag vitorlásverseny

A hétvégén rendezik meg a Kékszalag főpróbájának is tekinthető nagy versenyt, a Fehér Szalagot, ahol a Balatonfüred–Kenese–Siófok–Tihany–Balatonfüred távon, a Balaton keleti medencéjét megkerülő pályán vitorláznak a hajók.

A Fehér Szalagon a klasszikus balatoni hajók is részt vettek Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Újabb tradicionális versennyel folytatódik a szezon – írja cikkében a Vitorlázás magazin. Az Ezüst Szalag és a Tramontana Kupa után most szombaton a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round következik, ami újabb felkészülési lehetőség a közelgő Kékszalagra.

A koronavírus-járvány miatt továbbra is nagyon fontos az óvatosság, így nevezni – ezúttal is – kizárólag a VIHAR rendszeren keresztül lehet.

A jelenlegi előrejelzések alapján hétvégén remélhetően ideális szélviszonyok várják majd a Balaton keleti medencéjében a versenyzőket. A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távnak – a hagyományoknak megfelelően – szombaton reggel 9 órakor vágnak neki klasszikus hajóknak kiírt 23. Izsák Szabolcs Emlékversenyen, azaz a Classic Round résztvevői, míg a mezőny többi tagja 9.30-kor hagyhatja el a rajtvonalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában