pontyfogó kupa

2020.07.23. 11:00

Nemzetközi bojlis verseny zajlik a Széki-tavon

Július 20–25. között rendezik meg az 1. BBCC – Blankbrothers Carp Cup elnevezésű versenyt a Devecser és Ajka-Bakonygyepes között található Széki-tónál, amelyre 46, két-három tagból álló csapat nevezett.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Csehországból, Bulgáriából és Horvátországból is érkeztek résztvevők a nemzetközi pontyfogó kupára, amelynek néhány magyar indulója is van.

A bajor származású Pia Petsch és férje, Jochen Petsch már 2014 óta járnak horgászni a Széki-tóra, és most elhatározták, hogy egy saját kupát szerveznek a gyönyörű fekvésű tavon, amely autóval is jól körüljárható. A versenyt már májusban szerették volna lebonyolítani, de akkor a járványhelyzet miatt el kellett halasztaniuk. A szerb és román csapatok a mostani időpontban sem jöhettek el a hétfőn kezdődött versenyre, amelyet az a csapat nyer majd meg, amelyik által a kifogott pontyok összsúlya a legnagyobb lesz az egy hét alatt úgy, hogy csak az öt kilogramm feletti halakat számítják be a versenybe. A győztes csapat 5000 eurós díjazásban részesül majd.

Pia Petsch, a megmérettetés egyik szervezője és az 1. BBCC verseny díjai
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A verseny idejére a tavat négy szektorra osztották, és az egyes szektorokban a legjobban szereplő csapatokat is külön díjazzák. A nemzetközi bojlis versenyen részt vesz a cseh világbajnok és az osztrák Európa-bajnok csapat is. Jó hír a versenyzőknek, hogy már az első napon akadt horogra tíz kilogramm feletti ponty is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában