Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak Veszprém

A kórház előtti körforgalmat a jövőben egy virágokból kialakított szív díszíti, amit Ovádi Péter országgyűlési képviselő ötlete nyomán a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) kertészei ültetettek a napokban.

Marton Attila

Fotó: Képviselői iroda/Kovács Bálint

A koronavírus-járvány elleni védekezésből sokan és sokféleképpen kivették a részüket, mégis a frontvonalban azok az egészségügyi dolgozók voltak leginkább, akik hivatásukból adódóan testközelből találkoztak a vírussal, közölte a VKSZ Zrt. Hozzátették, az ő elismerésük jeleként a szervezet kertészei egy szív alakú viráginstallációt ültettek a kórház előtti körforgalomba, kifejezve Veszprém megye háláját az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáét.

A virágszív ötlete Ovádi Pétertől (balról a második) ered
Fotó: Képviselői iroda/Kovács Bálint

A növények mindegyike évelő, így nem csak a következő hónapokban, hanem éveken át díszíteni fogják a város egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontját.

Fotó: Képviselői iroda/Kovács Bálint

Kérdésünkre Pernesz Kata, a VKSZ Zrt. parkgondozási csoportvezetője elmondta, a szív formába talajtakaró, alacsony cserjék és évelő növények kerültek, amelyek folyamatosan, váltakozva virágoznak és szolgálnak levéldísszel. Hozzátette, összesen 650 növényt – gyöngyvesszőt, levendulát, talajtakaró loncot, sásliliomot, varjúhájat – ültettek el.

Fotó: Képviselői iroda/Kovács Bálint

A VKSZ Zrt. közleményében kiemelte, elismerésüket fejezik ki mindenkinek a virágszívvel, aki munkájával hozzájárult a járványhelyzet megfékezéséhez, valamint azért, hogy a pandémiás időszak alatt is zavartalanul működjenek azok a közszolgáltatások, amelyek a mindennapok részét képezik: a teljesség igénye nélkül az egészségügyi dolgozóknak, rendőröknek, tűzoltóknak, szociális munkásoknak, valamint parkgondozóknak és a hulladék elszállításáért felelős munkatársaiknak is, akik gondoskodtak arról, hogy a nehéz időszakban is rendezett és tiszta maradjon a környezetünk.

Fotó: Képviselői iroda/Kovács Bálint

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában