örül, hogy ennyi időt megélt

2020.10.08. 07:00

A 90 éves Sándor bácsit köszöntötték Zircen

Október 6-án töltötte be kilencvenedik életévét Varga Sándor, akit Ottó Péter polgármester köszöntött a jeles évforduló alkalmából.

Kelemen Gábor

Sándor bácsi a lányával, Máriával

Fotó: Kelemen Gábor

Nem lehet megmondani Sándor bácsiról, hogy már kilenc évtizedet hagyott maga mögött. Magas életkora ellenére tevékeny a ház körül, és a konyhában is otthonosan mozog. Ha jönnek hétvégén a gyerekek, akkor mindig ő főz, és a visszajelzések szerint a húslevese a legfinomabb, az igazi specialitása pedig a krumplis gombóc. Szépen tartja takaros házának portáját, kaszál, füvet nyír, és nem riad vissza attól sem, ha a körtefa magasra nyúló ágai miatt éppenséggel létrára kell mászni.

Sándor bácsi a lányával, Máriával Fotó: Kelemen Gábor

Varga Sándor 1930. október 6-án született Szápáron. Nyolcan voltak testvérek. Tizenkilenc éves korában, 1949-ben nősült, házasságából előbb egy kisfiú született, ő azonban sajnos elhunyt. Lánya, Mária – akivel Sándor bácsi jelenleg is él – 1954-ben született. Két unokája és négy dédunokája van. Kezdetben az óbányai állami gazdaságnál dolgozott, majd a hatvanas évek elejétől az 1986-ban történő nyugdíjazásáig a dudari bánya alkalmazottja volt. Mint mondta, a nehéz föld alatti munka kapcsán az lebegett a szeme előtt: „ha más kibírta, én is kibírom.” Pozitív a világról al­kotott képe, örül, hogy ennyi időt megélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában