2020.10.18. 07:00
A szőlő növeli a szervezet ellenálló képességét – A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják
A szőlő emésztést segítő, idegerősítő, fogyókúrához nagyon ajánlott, megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól.
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló
A benne lévő gyümölcscukor, amit szinte mindenki ismer, a szőlőcukor. Energiát ad a szervezetnek, és a vizsgára készülők nagyon jól ismerik azt a képességét, hogy fokozza az elme kapacitását. Gyorsan felszívódik, mégsem hizlal.
A szőlő növeli a szervezet ellenálló képességét, gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, lábadozó betegeknek jót tesz.
A vörös szőlőből készült borból napi egy-két deci jót tesz a szívünknek, az ereknek, továbbá csökkenti a szívbetegség kialakulását, a vérrögképződést.
A szőlőlé egy-két csepp citromlével és hintőporral péppé keverve arcpakolásként fehéríti és kisimítja arcunkat. A kozmetikai ipar ugyancsak lecsapott a vörös szőlő magjára, és már gőzerővel gyártja a szépítő, ránctalanító csodaszereket.