Erő és egészség

2020.10.18. 07:00

A szőlő növeli a szervezet ellenálló képességét – A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják

A szőlő emésztést segítő, idegerősítő, fogyókúrához nagyon ajánlott, megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A benne lévő gyümölcscukor, amit szinte mindenki ismer, a szőlőcukor. Energiát ad a szervezetnek, és a vizsgára készülők nagyon jól ismerik azt a képességét, hogy fokozza az elme kapacitását. Gyorsan felszívódik, mégsem hizlal.

A szőlő növeli a szervezet ellenálló képességét, gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, lábadozó betegeknek jót tesz.

A vörös szőlőből készült borból napi egy-két deci jót tesz a szívünknek, az ereknek, továbbá csökkenti a szívbetegség kialakulását, a vérrögképződést.

A szőlő gyorsan felszívódik, azonban nem hizlal, fogyasszuk hát bátran Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A szőlőlé egy-két csepp citromlével és hintőporral péppé keverve arcpakolásként fehéríti és kisimítja arcunkat. A kozmetikai ipar ugyancsak lecsapott a vörös szőlő magjára, és már gőzerővel gyártja a szépítő, ránctalanító csodaszereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában