előadás veszprémben

2020.10.15. 11:00

Fókuszban a családi élet kérdései

Egy gyermekpszichológus-családterapeuta és egy ötgyermekes édesanya, coach ingyenes előadását hallgathatják meg pénteken délután öt órától a Völgyikút Házban.

Sági Ági

Forrás: Shutterstock

Fotó: Halfpoint

– A család működésének biztosítása, a gyermekek nevelése békeidőben is – bár örömteli, de – felettébb nehéz feladat. A járványhelyzet miatt azonban a szülőkre még több teher hárul. Megérdemlik tehát a segítséget, figyelmet, és minden olyan előadás, fórum, amely a családi élet kérdéseivel, nehézségeivel foglalkozik, iránymutatást adhat a szülőknek, vagy legalább megnyugtatással szolgálhat számukra, hogy a gondjaikkal nincsenek egyedül. Az előadáson szó lesz a párválasztástól a szülővé válásig tartó folyamat legfontosabb elemeiről és a kamaszkor fő sajátosságairól – mondta el Bálint Bánk, a Gyermek a családban rendezvény egyik előadója.

Bálint Bánk pszichológus-családterapeuta Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Szülőnek lenni az egyik legnemesebb, ám talán a legemberpróbálóbb feladat. A gyermeket az neveli, amit a felnőtt tesz, nem pedig az, amit mond. Anyaként, feleségként, nőként naponta élem, mennyi múlik azon, hogy én magam hogyan viszonyulok egy-egy családi szituációban a gyerekekhez, például a tanulás vagy a házimunka terén. De akár az is, hogyan szólok a férjemhez vagy épp maradok csendben egy párkapcsolati helyzetben. Vallom a mondást, hogy a nevelés önmagunk nevelésével kezdődik. Tudunk ösztönből és indulatokból, de megtanulhatunk elfogadóan, megértően, szeretetteljesen működni és élni a családban – mondja Makó Judit coach, a Gyermek a családban rendezvény másik előadója.

Makó Judit coach

Az ingyenes esemény, amelyre a szülők és nagyszülők mellett a kisebb és nagyobbacska gyermekeket játszósarokkal várják, a Családi összefogás a gyermekekért című EFOP-projekt keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában