Akupunktúra

2020.11.21. 07:00

Hatékonyan kezelhető a szenvedélybetegség

Az akupunktúrás kezelés során a meridiánok mentén elhelyezkedő akupunktúrás pontokat stimulálják speciálisan tűkkel. A kezeléssel feloldhatók az energetikai blokkok, ezáltal az energia áramlása megindul a problémás szervben, testrészben, és helyreáll az egyensúlyi állapot.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: shutterstock

Az akupunktúra segítségével a különböző mélységű szövetek stimulációja érhető el. Eredményképpen sokszor már a kezelés alatt csillapodik/megszűnik a meglévő mozgásszervi fájdalom intenzitása.

A tű szerepe az, hogy beavatkozzon a szervezet energiafolyamataiba, és jótékonyan befolyásolja a szervezet működését. Az eredmény nagyon gyorsan jelentkezik, a tű beszúrását követően szinte azonnal történik valamilyen pozitív változás. Például csökken a fájdalom, a kliens ellazul, megnyugszik. A rendszeres kezelés segíthet a gyógyulásban, a betegség utáni felépülésben, csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait, sőt, az orvosi szakvélemény figyelembevételével akár önállóan is megállja a helyét.

Az akupunktúra eredménye nagyon gyorsan jelentkezik, a tű beszúrását követően szinte azonnal történik valamilyen pozitív változás Fotó: shutterstock

A módszernek rendkívüli jelentősége van a szenvedélybetegségek kezelésében, illetve megszüntetésében. A szenvedélybetegségek közé pedig nemcsak a drog- vagy alkoholfüggőséget sorolhatjuk, hanem sok más mellett az evési kényszert, a vásárlási mániát, a játékszenvedélyt ugyancsak. Az akupunktúra kiválóan alkalmas arra is, hogy elősegítse a testsúlycsökkenést, a fogyást. Persze a siker érdekében egyúttal a táplálkozási szokásokon is változtatni kell.

Egyetlen dologra képtelen az akupunktúra, arra, hogy ártson. Azonban – mint minden gyógymód esetében – itt is rendkívül fontos a kitartás, hiszen egyetlen kezeléstől sem lehet csodát várni. A függőség sem egyik napról a másikra alakul ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában