Hatalmas lehetőség

2020.11.07. 11:00

Kiváló reklám Veszprémnek és a térségnek a könnyűzenei díjátadó

Akár egymilliárd néző ismerheti meg a megyeszékhely és a térség nevezetességeit vasárnap azzal, hogy hazánk az egyik házigazdája egy nemzetközi zenecsatorna könnyűzenei díjátadójának.

Marton Attila

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Sebastien Nogier

Az idei a 24. MTV Europe Music Awards (EMA) gála, amely a járványhelyzet miatt rendhagyó, virtuális műsorral jelentkezik, és négy magyarországi helyszínt érint. Az MTV EMA a világ egyik legrangosabb zenei díjátadója, megrendezése hatalmas lehetőséget kínál hazánknak, hiszen Magyarország és Budapest magára vonhatja 180 országban akár egymilliárd ember figyelmét, írta kérdésünkre küldött válaszában a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A szervezet azt várja a díj- átadót kísérő filmben való megjelenéstől, hogy a nézők közül sokan választják majd Magyarországot úti célként a járvány után. A showműsor alatt a világhírű magyar szupermodell, Palvin Barbara vezetésével utazhatnak el a nézők Veszprémbe, a királynék városába, az ország első és legrégebbi püspöki székhelyére, valamint Esztergom, a Dunakanyar és Budapest szerepel még Magyarországról az adásban.

Kérdésünkre az MTÜ azt írta, részben azért esett a választás Veszprémre, mert a város és térsége lesz Európa kulturális fővárosa 2023-ban, és a mostani szereplés felhívja a figyelmet a jövőbeni programsorozatra is. Hozzátették, az előzetes forgatások során a felvételekbe bekerült a veszprémi Benedek-hegy, itt jelentette be ugyanis a helyszínt Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Navracsics Tibor, a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosáért felelős kormánybiztos. Emellett megjelenik a vágóképek között a Balaton, a sümegi vár, a veszprémi várnegyed és a belváros is. Az MTÜ-nél hozzátették, a szereplés Veszprém és az egész térség számára jó lehetőség arra, hogy bemutatkozzon a világ előtt. A szereplés előnyeiből valamennyi balatoni és bakonyi település profitál majd, amely közreműködik az EKF 2023 programsorozat megvalósításában.

Az EMA-t évről évre más helyszínről közvetítik. Olaszország, Spanyolország és Hollandia háromszor, Németország ötször, az Egyesült Királyság pedig hatszor volt házigazdája az eseménynek. A díjátadót élőben az MTV Europe és az összes MTV-­csatorna egyaránt közvetíti. A gála november 8-án, magyar idő szerint 20 órától követhető élőben a MTV-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában