a hónap fogása

2020.11.14. 07:00

Októberi játékunkban is a pontyok voltak a nyerők

A Napló és a veol.hu játékában arra hívtuk a megye horgászait, hogy július, augusztus, szeptember és október hónapban mutassák meg büszkeségeiket. November 9-én lezárult a Hónap fogása októberi fordulója is, ahol Volf Tamás halas fotója diadalmaskodott.

Molnár Sándor

Az első Volf Tamás az évadzáró kupán fogott 18,82 kilogrammos „szépséggel”

A szentgáli fiatalembernek a Merenye Évadzáró Bojlis Kupán fogott 18,82 kilogrammos „szépség” hozta meg a legtöbb szavazatot októberi játékunkban.

Az első Volf Tamás az évadzáró kupán fogott 18,82 kilogrammos „szépséggel”

Volf Tamás nyolc éve jár a Szigetvár melletti Merenyei Horgásztóra versenyezni. A Cyprinus Carp Team tagjaként, rutinos horgásznak számít. Már legalább ötven-hatvan 20 kiló feletti pontyot fogott az évek során, és az egyéni rekordja egy 26,70 kilogrammos ponty. Pedig számára nem a súly, hanem a halak szépsége számít inkább. A horgászat az igazi szenvedélye, és futár munkája mellett, ha teheti, akár heti három napot is horgászik, minden évszakban. Sűrűn látogatja a közeli Fenyves-tavat, de mint kiderül, a Balatonon – az első zsebpecás élményét leszámítva – még nem horgászott. Szeretett volna elindulni a nemrég megrendezett nemzetközi bojlis versenyen, de a sok induló miatt ez most nem sikerült. Volf Tamás örül a nyereményének, az ötezer forint értékű Tímár Mix-ajándékcsomagnak és a 10 literes Quechua hűtőtáskának. A második és a harmadik helyezett nyereménye egyaránt egy-egy ötezer forint értékű Tímár Mix-ajándékcsomag volt.

Második Pataki Gergő lett a Kádártai-bányatóban fogott „nagy tükrössel”

A második helyezett a veszprémi Pataki Gergő lett a Kádártai-bányatóban fogott „nagy tükrössel”. A 19 kilogrammos ponty volt a fiatalember eddigi legnagyobb fogása. Mint mesélte, jó negyvenperces fárasztás után járt csak sikerrel. Kiderült az is, hogy a Kádártai-bányatóra jár horgászni, és meglepő módon Gergő semmilyen formában nem szeret halat enni, csak horgássza az uszonyosokat. Szomorúan jegyzi meg, hogy a vírushelyzet és betegség miatt a bányató bezárt, ezért ott már nem tud idén pecázni, de talán a Balatonra eljut még csónakból süllőzni.

A harmadik Szita Balázs

A harmadik helyen a szintén veszprémi Szita Balázs végzett, aki júliusi játékunkban már volt második helyezett. Most, az október 23-án, a Kádártai-bányatóban fogott pontyáról beküldött fotóval lett harmadik. Balázs elmesélte, hogy a korábban nyereményként kapott Tímár Mix-ajándékcsomagból is kevert a csaliba, amellyel most a nyolckilós pontyot kifogta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában