jól megfértek a vadkacsákkal

2020.11.02. 07:00

Rózsaszín flamingók az ajkai tavon

Nagyon jólesik egy kiadós séta a szabadban, a vízparton, a fák alatt, a lüktető város szívében, főként most, amikor az ember minden korábbinál jobban értékeli a friss levegőt! Arról nem is szólva, hogy hányféle színben ragyognak a fák meg a növények az őszi fényben.

Kovács Erika

Szépen megfértek egymás mellett a vadkacsák és a flamingók, egészen késő őszig

Fotó: Kovács Erika/Napló

Ajka bővelkedik gondozott parkokban, mégis ez a hely, amit sokan ma is Csónakázó-tónak neveznek, kitűnik a többi közül, és nem véletlenül töretlenül és régóta népszerű a lakosság meg az arra járók körében. Egész évben sokan andalognak, futnak, kutyát sétáltatnak a víz körül, mások a padon ülve csak bámulják a tavat, a kisgyerekesek pedig az úszkáló vadkacsáknak örülnek.

Ezerszínűre festette az ősz a fákat az ajkai Csónakázó-tónál Fotó: Kovács Erika/Napló

Erre a nyárra valaki még egy tekintélyes paradicsombokrot is ültetett az egyik fa alá szépen összeállított, méretes faládában. Aztán többen is gondozták, ápolták a növényt, ami szépen összehozott idegeneket, termése pedig édes ajándék volt nyár végén az arra járónak.

A környezet hangulatát idén tovább fokozta egy fiatalember, aki különleges újdonsággal rukkolt ki a parton: gondolt egy nagyot, és babzsákokra meg a fűbe ültette le a vendégeit, és a hely korosztályra való tekintet nélkül nagyon hamar népszerű lett, a környéken is gyorsan híre ment.

Szépen megfértek egymás mellett a vadkacsák és a flamingók, egészen késő őszig Fotó: Kovács Erika/Napló

Sokan megjegyezték, a különleges hangulatért, a természet, a víz, a növények közelségéért jönnek ide, amire kevés helyen adódik lehetőségük. Hogy végre a fűbe lehuppanva beszélgessenek nagyokat, gyönyörködjenek a látványban, meg a tavon egész nyáron ringatózó, játék rózsaszín flamingókban, amiket vasárnap leeresztettek, hogy jövőre ismét a tó díszei legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában