Meglepetés a kisdiákoknak

2020.12.18. 07:00

Gyerekek karácsonyát tette szebbé a Virágzó Veszprém Egyesület

A Deák Ferenc Általános Iskolába első osztályos tanulóit és húsz rászoruló gyermeket leptek meg karácsonyi ajándékokkal a Virágzó Veszprém Egyesület tagjai.

Rimányi Zita

20201217 Veszprém Az elsős tanulóknak és húsz rászoruló gyereknek vittek ajándékot a Virágzó Veszprém Egyesület tagjai a Deák Ferenc Általános Iskolába Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Haszkovó Lakótelep szépítésével foglalkozik és közösségépítésre törekszik a Virágzó Veszprém Egyesület. Többek közt focikupát, virágosítást is szoktak szervezni tagjaik.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Idén karácsony előtt játékos programokat szerettek volna tartani a városrészben élő gyerekeknek és vásárt is akartak rendezni. A fertőzésveszély miatt azonban ezúttal terveik nagy részét nem valósíthatták meg. Minderről Jung Edina, az egyesület tagja beszélt lapunknak. Azt is elmondta, hogy azért a Kálvin Parkban egy kisebb meseparkot összeállítottak, többek közt világító grincsekkel, amivel örömet szereztek főleg a kisebbeknek. Emellett a Deák-iskola diákjait, több mint száz kisiskolást lepték meg ajándékokkal.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Csomagjaikba írószereket, interaktív játékokat, logikai, memória és készségfejlesztő társasokat, egy kis édességet is tettek. Olyan gyerekeknek is szerettek volna kedveskedni, akik otthon kevesebb ajándékot kapnak karácsonyra és olyanoknak is, akik sport- és tanulmányi teljesítményükkel példát mutatnak társaiknak. A vírushelyzetre tekintettel az egyesület a csomagokat az igazgatói irodába vitte be, azokat a pedagógusok osztották ki a tanulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában