Hirdetés

2021.02.08. 18:43

Így lesz egyszerű a törölközőtartó rögzítése

Apró fürdőszobákban még fontosabb megtalálni a megfelelő helyet a törölközőtartónak, ám sokszor oda lenne praktikus rakni, ahol nem lehet fúrni. Szerencsére ilyen esetben is van megoldás, mutatjuk, mit tehetsz.

A törölközőtartó elhelyezése talán nem tűnik nagy problémának, de sok lakásban kicsi a fürdőszoba, a falfelületeket pedig teljesen elfoglalja vagy a mosdó, vagy az ajtó, így nehéz megtalálni a törölközőtartó helyét. A helyzetet nehezíti, ha fúró sincs a lakásban, ezáltal a csavarozás sem megoldott. Van azonban egy egyszerű megoldás a törölközőtartó rögzítésére, ami bármilyen lakásban, bárhol kivitelezhető.

A kis fürdőszobákban is megoldja a törölközőtartó rögzítését a kétoldalú öntapadó ragasztó.

Törölközőtartó rögzítése fúrás nélkül

A csavarokat és fúrást teljesen kiváltja, ha egy zseniális új megoldást választunk a törölközőtartó rögzítésére. Már léteznek olyan magas minőségű, tartós rögzítést biztosító törölközőtartók, amikre nyugodtan rábízhatjuk a vizes törölköző súlyát. Ezek a termékek nedves körülményekre optimalizált ragasztóval és egy különleges adapterrel vannak ellátva, ezáltal ideálisak a fürdőszobába és rendkívül erősek.

Amire figyelj

A ragasztható törölközőtartók könnyen felszerelhetőek, hiszen csak fel kell őket ragasztani a megfelelő helyre. Nem kell a problémás csempefúrással vesződni. Az egyetlen apróság, amire oda kell figyelni a felhelyezésnél, hogy alaposan letisztítsuk a felületet, amire a törölközőtartó kerül. A nem megfelelően előkészített felületen nem tud elég erősen tapadni a ragasztó, így nem lesz olyan tartós a termék a falon.

Készítsük elő a felületet egy alapos mosószeres tisztítással, ami eltávolítja a zsír és por utolsó morzsáját is. Ezek után hagyjuk alaposan megszáradni, mert párás felületen szintén nem fog megfelelően tapadni a ragasztó.

A törölközőtartó mellett egyéb fürdőszobai kiegészítőket is rögzíthetsz kétoldalú ragasztóval.

Fürdőszobai kiegészítők

Kis méretű fürdőszobákban minden apró helyet érdemes kihasználni. Kétoldalú ragasztóval más fürdőszobai kiegészítőt is tartósan fel tudunk helyezni a falra, legyen az fogmosópohár, fogkefetartó vagy szappantartó, esetleg fali tükör vagy hajszárító tartó.

A jó minőségű kétoldalú ragasztók a párás helyiségekben is biztonságosan megtartják a tárgyakat a falon. A vízálló kétoldalú tükörragasztót például kifejezetten a párás helyiségekben való használatra fejlesztették ki. Emellett azonban van egy olyan különleges tulajdonságuk is, hogy a vékony szivacsrétegük elnyeli a felületi feszültségeket, így megóvják a törékeny tükröt is a sérülésektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában