Tájba illő buszvárók, szemeteskukák, madáretetők szépítik Porvát

Sok értékkel gazdagodott a kis bakonyi település az elmúlt időszakban, melyek az ott élők komfortérzetét javítják.

Müller Anikó Hanga

Három buszvárót és tizenöt szemeteskukát helyeztek ki a faluban, mutatja – balról – Veinperlné Kovács Andrea

Fotó: Müller Anikó Hanga

A beruházások zöme pályázati támogatásból valósult meg, számolt be lapunknak Veinperlné Kovács Andrea polgármester asszony. Az önkormányzat célja, hogy élhető legyen a település a faluközösség számára, jó legyen az itt élők komfortérzete. Odafigyelnek a virágosításra, a köztisztaságra, mellyel nem titkolt céljuk a szemléletformálás is.

– Három tetszetős, fából készült, tájba illő buszvárót helyeztünk ki a faluban. Szeretnénk elérni, hogy kevesebb szemét legyen a közterületeken, ezért tizenöt, ugyancsak fából készített, esővédő tetővel ellátott szemeteskukát is kitettünk az utak, járdák mellé. Vannak óvodásaink, az iskolába első és második osztályosok járnak, fontos a szemléletformálás, hogy már kisgyermekkorban megtanulják, a szemetet a kukába dobják – emelte ki a faluvezető.

Három buszvárót és tizenöt szemeteskukát helyeztek ki a faluban, mutatja – balról – Veinperlné Kovács Andrea Fotó: Müller Anikó Hanga

Ugyancsak a felelősségteljes magatartás korai kialakítását szolgálja, hogy tíz madáretetőt helyeztek ki, és bevonva a két gyermekintézményt, tudatosítják, a téli időszakban a madarakat rendszeresen etetni kell. Ennek kapcsán hangsúlyosan foglalkoznak a felelős állattartással is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában