bánd

2021.10.14. 16:00

Csúcs ez a hely – családi túrahétvége

A HATESZ egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg a VERGA Zrt. Séd-völgy kilátóit, tanösvényeit bemutató családi túranapját.

Molnár Sándor

A rendezvény célja a természetjárás, egészséges testmozgás népszerűsítése, tájékozódási képesség fejlesztése és a figyelem felhívása természeti értékeink védelmére. Az október 16-17.-ei hétvére meghirdetett túra szombat, vasárnap, sőt még szombat éjjel is várja a természetjárókat: 30, 25, 8, illetve egy kilométeres távokon. A túraközpont Bánd, de rajtolni Veszprémből és Bándról lehet. Az egy kilométeres várfoglaló túrát a legkisebbeknek kínálják az Essegvárhoz. Családosan is könnyen bejárható a Szentgáli-tiszafás természetvédelmi területe a nyolc kilométeres túrán. A 25 km-es, közepes túra a Veszprémből indulókra vár, hogy a városban kanyargó Séd-pataktól eljussanak a forrása közelébe. Bándról a 30 km-es szintén közepes nehézségű távon a völgy és a Magas-Bakony látványa nyújt plusz látnivalókat, míg az éjszakai túra igazi kihívás lesz a bátraknak. Részletes túrainformációk a HATESZ Egyesület honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában