Megszépítették az ünnepi várakozást

2021.12.23. 19:00

Lovason fontosnak tartják a közös programokat

Forraltbor-főző versennyel kezdik meg az új esztendőt Lovason, ahol gazdag programokkal tették még szebbé az ünnepi várakozást, tudtuk meg Fazekas Gábor alpolgármestertől.

Kovács Erika

Fazekas Gábor, Lovas alpolgármestere a betlehemnél. Fontosnak tartják a közös programokat, a találkozásokat

Forrás: önkormányzat

Az ünnep előtti hét egyik kiemelkedő eseménye az élő betlehemes játék, amit a helybeli gyermekek adnak elő Lovason, a falukarácsonyon. Ezt az előadást minden alkalommal nagyon sokan megtekintik a templomtéren. Ilyenkor a helyi asszonyok pogácsával, különféle süteménnyel, a helyi borosgazdák pedig forralt borral, valamint forró teával kínálják az embereket. 

Ezekben a hónapokban is folytatják a nyitott pincék rendezvénysorozatot, amit a borút egyesülettel közösen szervez az önkormányzat. Így nyitva tartanak a pincék a két ünnep között, és erre az alkalomra külön válogatott finomságokkal és természetesen jobbnál jobb lovasi borokkal fokozzák az amúgy is kitűnő ünnepi hangulatot. 

Karácsony után a faluban továbbra is gondoskodnak arról, hogy gazdag programokon találkozzanak, beszélgessenek egymással az emberek, ugyanis forraltbor-főző versennyel köszöntik az új esztendőt a főtéren, amit szintén a helyi borút egyesülettel közösen szervez meg az önkormányzat. 

Fazekas Gábor alpolgármester beszélt arról is, hogy a 65 év feletti lakosaiknak karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskednek idén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában