Környezettudatosság és -védelem

2021.12.01. 14:00

Tölgyek a parkban: Balatonfüreden fontosnak tartják a faültetést

Tölgyfákat ültetett el Horváth Ágnes, a Balatonfüred Lions Club (BLC) alapító elnöke és Győri Anita tavalyi elnök a tűzoltósággal szemben lévő parkban, majd ebből az alkalomból emléktáblákat is elhelyeztek.

Kovács Erika

Tölgyfákat ültetett el Horváth Ágnes, a Balatonfüred Lions Club (BLC) alapító elnöke és Győri Anita tavalyi elnök a tűzoltósággal szemben lévő parkban

Forrás: Kovács Erika/Napló

Győri Anita tavalyi elnök az ültetésnél felidézte, mintegy három évvel ezelőtt, Horváth Ágnes alapító elnök szervezőmunkájának köszönhetően megalakult a BLC. A jószolgálati szervezet, melynek céljai között szerepelt a környezettudatosság és -védelem is, a Földünkért világnap alkalmával, a Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! célkitűzés alapján faültetés-sorozatot kezdeményezett a civilek körében a helyi Kovászna parkban, tavaly ősszel. 

 

- Célunk az, hogy a helyi szervezeteket ilyen módon is összefogva, egy közös cél alapján minél több fát ültessünk el Balatonfüreden, segítve ezzel a környezetvédelmet, a klímaváltozás elleni küzdelmet - vélekedett Győri Anita. Felidézte, az első fát a BLC ültette el, majd a folytatásért felkérte a Reformkori Hagyományőrzők Társaságát, aztán a munkát a Nők a Balatonért Egyesület, a Füredi Szív Egyesület, a Gyöngyvirág Onkológiai Egyesület, valamint a Balatonfüredi Természetbarát Egyesület folytatta, és nemsokára a Helytörténeti Gyűjtemény is fát ültet. 

 

- Büszke vagyok rá, hogy az ötletem alapján elindult faültetés egyre népszerűbb. Nagy örömmel tölt el, hogy ehhez szívesen csatlakoznak mások is, és ily módon is együttműködünk. Az külön örvendetes, hogy így is részt veszünk a város törekvéseiben, melyben meghatározó a zöldterület, az ápolt környezet - vélekedett Győri Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában