Inhalátort szeretnének venni

2022.03.01. 19:00

Jótékony céllal tomboláztak a dózsavárosiak

A Dózsavárosi Baráti Kör régóta szervez farsangi bálokat. Ez a hagyományos rendezvénye 2011 óta a szórakozás mellett rendre jótékony célt szolgál.

Rimányi Zita

Együtt mulattak a városrész lakói

Forrás: Dózsavárosi Baráti Kör

A városrészben lakók így igyekeznek támogatást nyújtani – a tombola bevételéből – dózsavárosi intézményeknek. Többek közt az iskolának, az óvodának, a bölcsődének, a gyermekorvosi rendelőnek és a klubkönyvtárnak. Idén a vidám esten összegyűlt pénzből inhalátort szeretnének venni.

A dózsavárosiak báljainak szerepe a közösségépítés és -formálás terén sem elhanyagolható. A pandémia előtti években farsangjukon általában több mint kétszázan mulattak együtt. Ugyanis hatalmas érdeklődés övezte ezeket az alkalmakat. Ebben persze most sem lett volna hiány, ám az utóbbi években a koronavírusjárvány a nagyrendezvények megtartását nem tette lehetővé. Gondolniuk kellett ugyanis a kör tagjainak az óvintézkedésekre. Ám azért a napokban szűk körben, de a korábban megszokott hangulatban megtartották báljukat, pályázati segítséggel. 

Forrás: Dózsavárosi Baráti Kör

A Dózsavárosi Baráti Kör a Bethlen Gábor Alap támogatásával tudta megvalósítani programját. A városrész önkénteseit összefogó szervezet reméli, hogy hamarosan megint nagyobb eseményeket hirdethet meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában