Tűzoltók küldték

2022.03.24. 16:00

Nagy mennyiségű német adomány érkezett Zircre

A traunsteini és a surbergi önkéntes tűzoltóknak köszönhetően mintegy nyolcmillió forint értékű adomány érkezett Németországból Zircre. A csomagokat a német nemzetiségi önkormányzat osztja szét. 

Kelemen Gábor

Az adományt szállító németországi barátok és a csomagokat fogadó zirciek

Forrás: Zirci nemzetiségi önkormányzat

– Gyerekjátékok, nagyon jó minőségű gyermek- és felnőtt-, női és férfiruhák, cipők, kerékpárok érkeztek. Kaptunk két raklapnyi talpas és vizespoharat, ajándék kulcstartókat, táskákat, levesfűszereket. Több dobozban érkezett törülköző és ágynemű. Mivel tavaly az adományok szétosztásakor ezekre volt nagy igény, ezért ilyen textileket külön gyűjtöttek német barátaink – mondta el Hédl Evelin, a nemzetiségi önkormányzat elnöke, és hozzátette: a surbergi önkéntes tűzoltóság által felajánlott mintegy ötven garnitúra lángálló ruházatot, bútorokkal és tűzoltó eszközökkel együtt eljuttatták Veszprémvarsányba. Mivel a szintén a szállítmánnyal érkezett, kicsi gyermeknek való kerekesszékre helyben nincs szükség, egy maglódi kisfiú kapja meg. A másikat egy veszprémi kislánynak adják.

Számítástechnikai eszközöket ugyancsak tartalmaz az adomány. A monitorok többségét a zirci általános iskolába járók használhatják majd. A többi, segítséget jelentő holmi szétosztása még folyik, részleteiről értesítik a lakosságot. Hédl Evelin azt javasolja a helyieknek, hogy a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzatnak jelezzék, a továbbiakban mire lenne szükségük. A kéréseket továbbítják a németországi jótékonykodóknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában