Pár lépésre a kukától

2022.03.16. 10:00

Szemét pöttyözte a cseszneki sétautat

Tucatnyi természetet csúfító csomagolóanyagot lehetett összeszedni egy bakonyi szőlőhegybe vezető szép túraútvonal mellett. Azon a részen, amit a csesznekiek Vámhegynek hívnak.

Rimányi Zita

Forrás: Rimányi Zita/Napló

Az ott készült egyik fotón látható, milyen lett szemét nélkül a terület, a másikon a végül kukába kerülő holmik. Röviditalos és kézfertőtlenítős palack, fém sörösdobozok, gyümölcslé doboza szívószállal együtt, papírzsebkendő zacskója. Na meg egy műanyag vállfa, pár koszos nejlonfólia, használt papír zsebkendők és igen, az eldobott a vécépapírokat is valaki láthatóan a céljának megfelelően alkalmazta. Csak nem oda tette, ahova kellett volna. 

Forrás: Rimányi Zita/Napló

A faluképhez illő, fából készült hulladékgyűjtő edény egyébként pár lépésre van attól, ahol a szemetelők megváltak a számukra felesleges anyagoktól. Nem volt nagy dolog összeszedni azokat. Nem is volt sok a szemét, de szétszórva mégis belerondított a zöldbe, a tavasz jeleit mutató táj csodálnivaló látványába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában