Céltudatos diákok

2022.04.21. 13:00

Kadétoknak tartottak lézeres és kispuskás lövészetet

A Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiuma Honvédkadét programban részt vevő diákjainak tartottak foglalkozást a honvédség munkatársai és az iskola oktatói az ajkai lőtéren április közepén.

Tisler Anna

A céltudatos diákok ismereteket és élményeket szerezhetnek a Honvédkadét programban

Forrás: Gyarmati László

A középiskola a 2021–2022-es tanévtől hirdette meg a programot, amelyhez 108 diák, a tanulók ötöde csatlakozott, tudtuk meg Móricz Vilmostól, a rendezvény instruktorától. A 9. és 10. évfolyamon fakultáció keretében zajlik az oktatás, a 11. osztályban már órarendi keretben is. 

A diákok a kadétprogram segítségével tudást, élményeket és a jól teljesítők ösztöndíjat is kapnak. A 11. évfolyamosokat honvédségi formaruhával is ellátják. A kadétok többsége rendészhallgató, de vannak informatikusok és egészségügyi szakon tanulók is. A tanórákon kívül évente több napot töltenek ismereteik bővítésével, az első ilyen alkalom ősszel volt: a csingeri erdőben tartottak tájékozódási túrát, amely során térkép és tájoló használatával találtak meg ellenőrzőpontokat. Budapesten a Hadtörténeti Múzeumban a világháborúkról és az 1848–1849-es eseményekről hallgattak meg előadást. 

A lőtéren a lézer- és kispuskalövészetet, lőelméletet, gumi gépkarabéllyal alaki gyakorlatozást, valamint az AK47 gépkarabély szétszedését és összerakását gyakorolták. A tanévben még újabb programokat is szerveznek a kadétoknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában