Húsvétra várva

2022.04.08. 10:00

Több száz tojás került a fákra ez évben is

Ötödik éve állítanak Balatonalmádiban húsvét közeledtével tojásfát a Honismereti és Városszépítő Kör ötlete nyomán.

B. Virág Rita

A hideg ellenére jó hangulatban telt a díszítés

Forrás: a szervezők

– A húsvét a keresztény világ legjelentősebb ünnepe. Amióta világ a világ, az emberek örvendeztek és megünnepelték a tavaszt, a természet megújulását, készültek a húsvétra. Ennek apropóján öt évvel ezelőtt, 2017-ben találtuk ki a Honismereti és Városszépítő Kör tagjaival, hogy tojásfát állítunk. Úgy gondoltuk, a városlakókat kérjük fel, hogy tegyenek tojásokat a fára – idézte fel a kezdeteket Töltési Erzsébet, a kör titkára. 
Idén az öt év alatt összegyűlt több száz tojás mindegyikét felakasztották a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár melletti fákra. 
Mint megtudtuk, az időjárás egyáltalán nem fogadta kegyeibe a programon részt vevőket, igen hideg volt, ettől függetlenül kicsik és nagyok dalolva, vidám hangulatban munkálkodtak. 
Töltési Erzsébet megjegyezte még, minden évben szerveznek húsvéti játszóházat, az idén sem lesz ez másként, április 14-én, csütörtökön 10 órától várják a gyerekeket a Pannóniába, ahol kicsik és nagyok saját kezűleg készíthetnek újabb tojásokat a fákra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában