Közösségi színtér

2022.05.03. 06:50

Kézműves vásárral nyitott a megújult barnagi kisbolt

A település sikeresen pályázott a Magyar falu program keretében a helyi kisbolt fejlesztésére. A sokak által kedvelt, korábban is már jól működő kisboltot teljesen átalakították, korszerűsítették az elnyert 19,48 millió forintos pályázati forrásból. A felújítás során falakat is bontottak, így a kis üzlet területe másfélszeresére nőtt. Megújult a teljes villamoshálózat, új nyílászárókat és új burkolatot is kapott az üzlet.

Molnár Sándor

Hangulatos terasz fogadja a megújult kisboltba érkezőket Barnagon

Forrás: Molnár Sándor/Napló

– Nagyon örülünk annak, hogy a kormány komolyan veszi azt, hogy a kistelepüléseken a boltok egyben közösségi színterek is. Ezért a boltbelsőt úgy alakítottuk ki, hogy az valóban közösségi térként is funkcionáljon, illetve a bolt előtt egy hangulatos, kávézós terasz épült, így megvalósult az a cél, amit elterveztünk – mondta el Horváth Zoltán, Barnag polgármestere, aki hozzátette még, hogy korszerű gépekkel, energiatakarékos hűtőkkel is felszerelték a felújított kisboltot. 

Mivel a barnagiak és az önkormányzat számára is nagyon fontosak a helyi termelők, ezért úgy döntöttek, hogy a boltnyitást összekapcsolják egy kézműves vásárral is, amelyet magyar népzenével és néptánccal még tovább színesítettek. Az április 30-án, szombaton megrendezett vásárban 15 környékbeli termelő, szolgáltató, iparos kínálta a portékáját. Az összetartó csapatot alkotó termelők, akiknek többsége Vászolyban és Dörgicsén is együtt piacozik, örömmel jöttek el a nyitó rendezvényre. A szervezőknek elég volt csak egy posztot írniuk a közösségi portálon, amelynek hatására sorban jelentkeztek a kézművesek és termelők, akik finom lekvárokkal, szörpökkel, borokkal, sajtokkal, gombákkal, kerámiákkal és egyedi táskákkal, valamint helyben sütött finomságokkal is érkeztek.

Kísérő programként eljöttek zenélni a tihanyi népzenei tábor és népzeneoktatás tanárai, diákjaik pedig néptáncukkal szórakoztatták a vásárba érkezőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában