Vitorlázás

2022.07.16. 18:00

Micsoda nők! 37 órát vitorláztak a Kékszalagon

Összesen 37 órát töltött vízen a Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon a Prosecco női csapata: Szombati Anett kormányos, Hegel Renáta, Varga Anett, dr. Kovács Krisztina és dr. Katona Katalin.

Kovács Erika

Forrás: Prosecco Sailing Team

A hunsail.hu megírta: 516 hajó nevezett be a július 14-én, csütörtök reggel Balatonfüredről induló, majd július 16-án szombaton reggel véget érő 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra. A végeredmény szerint az induló hajók csaknem 90 százaléka ért be a szombati limitidő lejártáig, ami kiemelkedő arány és a Kékszalag-történelem egyik legjobbja.

Az eredmény köszönhető a kedvező szélnek, amely főszerepet játszott abban, hogy az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon új időrekord született. A Józsa Márton kormányozta - a nemzetközi vitorlázásban is világhírű kápolnásnyéki Pauger Carbon cégnél készült - kétárbocos katamarán 7 óra 13 perc 21 másodperc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres Balatonfüred, Balatonkenese, Siófok, Keszthely, Balatonfüred távot. Ezzel a győztes katamarán a 2014-ben felállított saját, 36 másodperccel hosszabb rekordját adta át a múltnak.

A második helyen a Virág Flóra vezette Team Kaáli végzett. A bronzérmes helyen pedig a Propex Delta futott be dr. Kaiser Kristóf vezetésével.

Az egytestű hajók közül a Raffica érte el a legjobb eredményt Király Zsolt kormányzásával. A 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon pénteken került sor az Audi Speed Challenge sebességi pályaversenyre, amelyen az idén a vitorlázókhoz csatlakoztak a 15. Kékpántlika EGIS Nagydíjon résztvevő gyerekek. Ezt a versenyt a Prospex Delta nyerte, az egytestűek mérkőzését pedig a Principessa.

A gyorsaság, a természetközeliség mellett az elszántságról is szól minden Kékszalag, hiszen vannak alacsonyabb sebességű hajók, amelyek 24-48 óra vitorlázás után futnak be a balatonfüredi célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában