Erősödő kapcsolatok

2022.08.29. 09:00

Piknikezéssel, főzéssel búcsúztatták a nyarat Borzaváron

Fák alatt plédeken piknikeztek családok gyerekekkel, a ligetes részen a főzőversenyre benevezettek a bográcsok körül gyűltek össze a Borzavári nyárbúcsúztató fesztiválon a Millenniumi emlékparkban.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Móró Tünde és Pécsi János chilis babot készített, náluk otthon ez az első számú kedvenc, gondolták, ha ők nagyon szeretik, a bírálóknak szintén ízlik. Négy gyermekükkel öt éve költöztek a Balaton-felvidékről Borzavárra. A Bakonyt megszerették, újabb és újabb gyönyörű kirándulóhelyeket fedeznek fel a környéken. A fesztiválon azért vettek részt, mert így együtt főzhetett családjuk a szabadban, közben találkozhattak azokkal a helyiekkel, akiket már megkedveltek, s még jobban összebarátkozhattak velük, emellett újabb ismeretségeket köthettek. 

Fotós: Rimányi Zita/Napló

Dombi László polgármester a másodszor megtartott nyárbúcsúztató rendezvény megnyitóján épp erről beszélt. "A mai nap a szórakozásról, az emberi kapcsolatok újranyitásáról szól. Most eljött az idő, hogy újraépítsük ezt a szoros kapcsolatot. Ugyanis életünk mozgatórugója a szeretet, a barátság, a közvetlen emberi kapcsolat. Itt a lehetőség, hogy távoli családtagjaink, rokonaink, barátaink között újrateremtsük és erősebbé tegyük ezeket az érzéseket" – jegyezte meg és köszöntötte a testvértelepüléseikről érkezett vendégeket is. 

Fotós: Rimányi Zita/Napló

A számos zenés program mellett a gyerekek élvezték a népi játékokat, kipróbálták többek közt a hordóvonatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában