Ezer csodát látnak

2022.08.27. 14:01

Végigtekernek a Balaton-felvidéken a nyári bringatúra résztvevői

Több mint kétszáz résztvevővel elrajtolt a harmadik Balaton-felvidéki nyári bringatúra Balatonfüredről szombaton, amit Harangvölgyi András vezetésével a Balaton-felvidéki Kerékpáros Egyesület szervezett.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kitűnő hangulatban, alkalomhoz illő, dinamikus zene mellett startoltak el a bringások, kicsik és nagyok, jöttek egyedül, párban, családdal, baráti társasággal, hogy végigbringázzanak Magyarország egyik legszebb részén, a Balaton-felvidéken. 
Havasi Tímea, a főszervező felesége elmondta, 40 kilométeren át tekernek, fele-fele arányban aszfaltos, illetve erdei úton, mindenhol táblák jelzik az irányt. Természeti gyöngyszemeken át vezet az út, érintik például Vászolyt, a Hideg-hegyet, ahol páratlan panoráma fogadja a résztvevőket. Majd átgurulva az ősbükkösön elérik Vöröstót, aztán Barnagot, majd erdei rész következik, illetve ismét páratlan lesz a látvány Balatonszőlős fölött és Balatonfürednél.

- Célunk az, hogy megmutassuk az embereknek, mennyire csodás a Balaton-felvidék, nem beszélve a sportról, az egészséges időtöltésről - érvelt Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában