Mobilitási hét

2022.09.20. 19:00

Béres Alexandrával tartották meg az év legfittebb napját Ajkán

Béres Alexandra Súlykontroll elnevezésű tornája indította az Év legfittebb napja elnevezésű programsorozatot, amelyet szeptember 17-én tartottak a kosárlabdacsarnokban. A rendezvény a Mobilitási hét programsorozatának része volt, a Sportváros Nonprofit Kft. munkatársai szervezték.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Béres Alexandra, akitől megtudtuk, hogy másodszor tornáztatta meg az ajkaiakat, néhány éve szintén járt a városban egy sportprogramon. Kérdésünkre elmondta, hogy a súlyunkat nemcsak mozgással, hanem megfelelő mozgás és táplálkozás együttes alkalmazásával tarthatjuk kontroll alatt. A mozgás nem csupán kalóriaégető, izomerőt növelő hatása miatt fontos, hanem lelkiállapotunkra is jótékony hatással van. Ha végigcsinálunk egy edzést, utána büszkék vagyunk magunkra, hogy azt is megcsináltuk, ami kihat az önbizalmunkra is. Alexandra 46 évesen is napi szinten sportol, online edzéseket is tart. Mindkét lánya sportol, mert igényük van a rendszeres mozgásra. Édesanyjuk nem szeretne élsportolót nevelni belőlük, de ha ők úgy döntenek, hogy azt az utat szeretnék járni, támogatja őket abban. 
A Sportváros Mozgásközpont edzői gymstick, kangoo, zumba, hot-iron és spinning edzést tartottak a délelőtt folyamán. A fitneszprogramokat Cseresnyés Beáta nyújtó órája zárta.

Délután a regionális  aerobikversenynek az ajkai Viva Fitnesz és Sportaerobik Egyesület volt a házigazdája. A felkészülési versenyt, amelyen Sopron, Székesfehérvár, Szombathely és Ajka aerobikegyesületei vettek részt, azért tartották, hogy felmérjék, hol tartanak a felkészülésben, ugyanis két hét múlva már kezdődik a Magyar Kupa. Krütznerné Vida Veronika edző elmondta, hogy a Viva 38 versenyzővel képviseltette magát, minden egység dobogós helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában