Virágok a sírokra

2022.10.30. 09:00

Idén is a krizantém a legnépszerűbb

Krizantémot, fenyőkoszorút választanak a legtöbben mindenszentek és halottak napja alkalmából, azt viszik szeretteik sírjára, illetve urnájához, mondta Lengyelné Lepsényi Valéria és Tóth Barbara egy ajkai virágüzletben.

Kovács Erika

Lengyelné Lepsényi Valéria és Tóth Barbara

Fotó: Gyarmati László

– Ilyenkor sokan készíttetnek koszorút szeretteik emlékére. Egyaránt kedvelik az emberek a Nordmann-, az ezüst- és a lucfenyőt, és készülnek koszorúk toboz-, szalma- vagy mohaalapra, illetve fakeretre. Ezeket aztán díszítik élő, illetve selyemvirággal, de népszerű az élőhöz nagyon hasonló gumi- és a polifoamvirág is. Az emberek többsége krizantémot kér, élőt, illetve természeteshez hasonló selyemvirágot, de népszerűek a rózsák is, különböző színekben. A koszorúba kerül még szárazvirág, különféle termések, fehér, illetve más szolid színű masnik, szalagok, valamint kis fatáblák, szép felirattal. 

- Ami a színeket illeti, legkedveltebb a fehér és a krémszín, illetve a zöld, de a koszorúkban az ősz színei is megjelennek, mint a bordó, a barna és a sárga, és sokan kedvelik a natúr, nagyon visszafogott színeket. Népszerűek ilyenkor a különböző kegyeleti díszek is, mint a virágtál és a sírdíszek. Vágott és cserepes virágból egyaránt a krizantém a legkeresettebb, és sokan választanak mellé különböző formájú és színű üveg-, olaj- és örökmécseseket, amivel még meghittebbé lehet tenni az emlékezést – sorolta a tapasztalatait  Valéria és Barbara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában