Fotógaléria

2022.10.17. 17:00

Ragyog az indián nyár a Balatonnál

Teljes pompájában lehetett megcsodálni az indián nyarat a Balatonnál vasárnap, mely ősszel is lélegzetelállítóan szép.

Kovács Erika

Fotó: Gáspár Ákos

Páratlan, és talán a Balaton-felvidék legteljesebb panorámája bűvölte el a kirándulókat a Kossuth-kilátóból, mely Dörgicse és Mencshely között félúton található, a Mencshelyhez tartozó Halom-hegyen. Nevét onnan kapta, hogy Mencshelyen rejtőzködtek Kossuth Lajos gyermekei és felesége 1849-ben. A tiszta időben teljes pompájában, méltóságteljesen nyújtózott a tájban a Bakony déli része, a Kab-hegy, a Somló, a Tihanyi-félsziget, Zánka térsége, a Nivegy völgye és a balatoni tanúhegyek, egyebek mellett a felvidék királynőjének számító Badacsony, illetve a Szent György-hegy meg a Tóti-hegy, valamint a szigligeti vár kontúrja. 

Nincsenek szavak arra a látványra sem, mely a Tihanyi-félszigeten lévő Csúcs-hegyen tárult a túrázók elé. A színek káprázatosak, festeni nem lehetne szebbet a Balaton türkizénél, a ragyogó kék égnél, az ősz aranyban és rozsdában pompázó színeinél, melyek a hegyre vezető erdei úton is körülvették az embert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában