Jeles nap

2023.02.04. 09:00

Macikiállítással ünnepeltek az ajkai óvodások

A Vizikék Óvoda Somvirág csoportja idén is megrendezte a Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához kötődő mackókiállítást.

Tóth B. Zsuzsa

Az ajkai óvodások megünnepelték a medve kibújásának napját egy macis kiállítással

Fotó: Györkös József

Csonkáné Krützner Márta és Borosné Lampért Zsuzsanna óvodapedagógusok kérésére a szülők segítségével rengeteg macis tárgyat gyűjtöttek össze a gyerekek otthonaikban. Bevitték az óvodába a plüssmacikon kívül a macis bögréket, könyveket, bábokat, gyertyákat, még szappantartót is találtak. Az óvónők beszéltek a gyerekekkel a jeles naphoz kötődő szokásról, arról, hogy ilyenkor megfigyelik a medvét, amely, ha kibújik a barlangjából és a napsütésben meglátja az árnyékát, visszabújik még negyven napra, és valószínűleg hosszú télre számíthatunk. Mivel idén ez történt, így erre a következtetésre jutottak a kicsik, akik megismerkedtek a különféle medvékkel is. 

Fotós: Györkös József

A gyűjteményben találtak koalát, jegesmedvét, barna medvét, grizzlit és pandát. Megbeszélték, hogy mivel táplálkoznak a medvék, és ha már a barlangból kibújva nyilván nyújtózkodnak, ezért a medvés dal éneklése közben táncoltak az óvodások. Időközben az óvónők medveorrot festettek a kis gyerekarcokra, hogy még vidámabb legyen az ünnep. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában