Horgolt díszek

2023.03.13. 13:00

Belefér egy kis terefere horgolás közben

Lassan tíz esztendeje, 2014-ben alakultunk különböző korú emberek részvételével – mondta kérdésünkre Sipos Ferencné, a tótvázsonyi TereFere Horgolókör aktív tagja.

Juhász-Léhi István

A fiatal Eőry Bíborka egy hónapja horgol, elmondása szerint ez a tevékenység nagyszerű kikapcsolódás számára Fotó: Juhász-Léhi István

– Igazából csak a saját kedvünkre jövünk össze, hiszen mindenki azt horgol, amit szeretne, ám mindez, mint látható – mutat körbe a pulton Katalin – nagyon sokféle. Mi már nagyszülők vagyunk, és az unokáknak horgolunk különböző dolgokat. Ha karácsony jön, a karácsonyi díszeket, hogyha húsvét, akkor húsvéti kellékeket. A gyerekeknek játékokat, esküvőkre pedig kiegészítőket, például kis ernyőt, és közben jókat beszélgetünk.

Elmondta, várják a horgolókörbe a jelentkezőket, szeretettel fogadnak bárkit. Tapasztalatai szerint sokan horgolnak otthon, pihenésképpen, kikapcsolódás gyanánt is. A horgolókör tagjai egyébként egymástól ötleteket is vesznek, ki és mit csinál. Természetesen kell mindehhez egy kis alaptudás.

A kokárdától a kis színes állatkákig sokszínű a paletta Fotó: Juhász-Léhi István

– Nagyon minimális alaptudással indultunk mi is, ám ahogy az ember gyakorol, úgy egyre szebb munkák készülnek – nyugtatott meg Katalin és hozzátette, minden héten van foglalkozásuk, még egy darabig, hiszen közeleg a kertművelés. A foglalkozásaikat leginkább a téli időszakban, novembertől március végéig keddenként tartják meg a helyi könyvtárban. 

Fotós: Juhász-Léhi István

– Van kokárdánk, de már a húsvétra is készülünk – mutatta a horgolt díszeket búcsúzóul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában