Lemondott a rektor

2023.04.25. 14:26

Bevették a várost a VEN csapatai

A jubileumi Veszprémi Egyetemi Napok ismét hagyományos programokkal kezdődött. Hétfőn 23:59-kor a Dörgedelemmel indult a fesztivál, ahol hivatalosan is lemondott az egyetem rektora, Gelencsér András tisztségéről egy teljes hétre, átadta a hatalmat a hallgatóknak, és megnyitotta a kampányidőszakot. Négy csapat küzd a diákrektori címért, a szavazás eredményét pedig a pénteki gálán jelentik be.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton

A Dörgedelem után kedden ismét egy hagyományos programelemmel találkozhattunk, ugyanis 12 órától felsorakoztak a VEN-csapatok a Szent Imre téren, hogy a bevonulás alkalmával bemutatkozzanak a város polgárainak, és meginvitálják őket az egyetem programjaira. A bevonulás alkalmával mind a négy csapat, a Bros’VEN, az AirVEN, a VENferno és a HollyVEN csapatai is vicces műsorral készültek, illetve bemutatták diákrektorjelöltjüket és korteseiket. 

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja beszédet intézett a VEN-ező tömeghez, ahol elmondta, büszke arra, hogy immár a huszonharmadik éve vesz részt Veszprémi Egyetemi Napokon, és mindenkinek azt kívánta, váljanak az egyetemi VEN-történet részévé. 

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntőjében kiemelte, 1969-ben volt az első VEN, amikor ő még csupán egyéves volt. – Ez a hagyomány egyesül a város és az egyetemi polgárság összetartásában, és természetesen a mindenkori polgármester feladata az, hogy átadja a várost erre a pár napra – tette hozzá. 

A bemutatkozást követően a VEN-csapatok bevették a várost, azaz a város és az egyetem egységét képviselve a belvárostól egészen a felső kampuszig menetelt a tömeg. Igazi karneváli hangulatot teremtettek a járműveken táncoló, jelmezbe öltözött, rigmusokat kántáló és éneklő hallgatók.

A következő napokban, egészen vasárnapig rengeteg hagyományos programmal találkozhatunk még, például szerdán az inverz egyetemi előadásokkal, vagy az alkohol tanszékkel, kortesprogramokkal és főműsorokkal, egészen csütörtök estig, amikor is életbe lép a kampánycsend, és elkezdődik a szavazás az új diákrektorra. 

Csütörtöktől vasárnapig a nagyszínpad is megtelik sztárokkal, köszönthetjük a VEN színpadán Majkát, Azariah-t, a Wellhellót és Valmart is, illetve a szerda esti Klasszerdát sem érdemes kihagyni, ajánljuk mindenkinek, aki a retró slágerek szerelmese. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában