Vége az ünnepnek

2023.04.12. 14:57

Lebontották a tojásfát Tapolcán

A Batsányi Néptáncegyüttes tagjai és a Szivárvány Óvodában cseperedő gyerekek táncaival búcsúzott a város a húsvéttól a Hősök terén.

Tóth B. Zsuzsa

Az óvodások tavaszi dalokat, játékokat mutattak be Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Sok év után idén új helyszínre költözött a húsvéti park, a Hősök tere egy fáját díszítették fel az ünnep előtt, és több kisebb dísz mellett egy rózsalugast ugyancsak felállítottak, amelyet szintén színes tojásokkal dekoráltak a civil szervezetek tagjai és a gyerekek. 

Varjas Judit képzőművész óriás, festett tojása is itt volt látható szerdáig, amikor is a szervezők a gyerekek segítségével összeszedték és gondosan elcsomagolták a díszeket, hogy azokkal jövő tavasszal újra dekorálhassanak. 

A tapolcai húsvéti park díszeit eltették jövőre, a tojásfa lebontását a Batsányi Néptáncegyüttes műsora színesítette Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A tapasztalatok szerint a húsvéti park új helyszíne beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a gyerekek is elérték itt a tojásfát, és a lugasra is maguk tehették fel a díszeket, nem kellett hozzá a felnőttek segítségét kérni. Amellett jóval nagyobb és biztonságosabb a hely is. 

Fotós: Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi Néptáncegyüttes tagjai a kalocsai néptáncegyüttes vezetője, Tóth Ferenc által az együttesnek írt, tavaszi játékokhoz kapcsolódó koreográfiáját adták elő. Az óvodások párválasztó játékokat mutattak be, tavaszi dalokat énekeltek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában