Sokba kerülhet a türelmetlenség

2023.04.13. 19:00

Ne rohanj! Ez a sziget lakatlan

Lakatlan – és most már táblátlan is a belvárosban. Van, amikor kár a gőzért (gázért) pár másodperc miatt, mert többe kerül, mint türelmesnek lenni.

Benkő Péter

Az egyre gyakoribb körforgalmak ugyancsak türelmetlenné tesznek némely autóst a feltorlódó forgalomban. Ilyenkor minden adódó helyet és helyzetet kihasználnak sokan, hogy másokat megkerülve pár centit előbbre jussanak. Pedig ha már az oszlop törik, az autó is törik vagy megsérül. Megéri? Nyilván nem.

A kitört tábla Veszprém egyik legforgalmasabb csomópontjában
Fotós: Benkő Péter/Napló

Ezen a forgalomelterelő szigeten állt, ma már fekvő táblán is áthajtott valaki, kitörve azt, lehet, talán észre sem vette az araszolásban. Pedig ez nem egy olyan sziget, ahová mindenáron rohanni kéne, nem turistaparadicsom. Több óvatosságot és a szabályok betartását kérjük ezeken a helyeken, mert a sziget, még ha lakatlan is, nem véletlenül készült. A tábla pedig jelez valamit – azaz korábban jelzett. Bízunk benne, a járművet azóta kijavították és nem került tulajdonosának egy vagyonba. Ez az a helyzet, amikor az ember a saját kárán tanul – jelen esetben fokozottabb türelmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában