Élménybeszámoló

2023.04.17. 20:00

Négy év alatt tekerte körbe a Földet Illés Adorján

A hegymagasi termelői piacon járt szombaton a Földet körbebicikliző Illés Adorján, s közel kétórás élménybeszámolójával elkápráztatta közönségét.

Szijártó János

Illés Adorján Hegymagason elevenítette fel világ körüli bicikliútja különleges élményeit Fotó: Szijártó János

Mint elhangzott, jól fizető mérnöki állását hagyta hátra, s mindenét eladta, hogy belevághasson a nagy kalandba. 2015-ben indult el több mint négy évig tartó útjára, bejárta Ázsiát, Ausztráliát, Észak- és Dél-Amerikát, és megtapasztalta a veszélyt, az időjárási viszontagságokat, és amint azt külön kiemelte, az emberek segítőkészségét. Aludt dzsungelben, erdőben, rendőrségen, tűzoltóságon, fürdött folyóban, vízesésben, az összes óceánban, és járt számos, a hegymagasihoz hasonló termelői piacon. 

A Szent György-hegy lábához Tóth György, a Hegymagasi Piactér vezetője meghívására érkezett, ahol több más mellett arról is beszélt, hogy számára ez az út nem azt jelentette, hogy megkerülje a Földet, hanem magáról az utazásról, a túlélésről, a semmi mással össze nem hasonlítható élményről szólt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában