Diákok

2023.04.16. 12:00

Tabló volt, van és lesz – Veszprémben is

Még egy szűk hónap van hátra az idei érettségi vizsgákig, ám annak rendje és módja szerint fel-feltűnnek a veszprémi középiskolák tablóképei a belvárosban.

Napló

A közgázosok vagányabbra vették a figurát Fotó: Juhász-Léhi István

Csütörtökön a közgáz és az ipari egy-egy tablóját is megnézhették már az érdeklődő járókelők. Nem vagyunk ünneprontók, sőt – mi is voltunk gimisek – , de bizony a tabló árak is alaposan megugrottak, nem csak a tojásé és a vajé... A világhálót böngészve, és ajánlatokra vadászva találtuk, hogy egy 70×100 centiméteres akcióban 39 990 forint, amiben benne van a tabló keretezése,  üvegezéssel, fotó nyomtatással együtt. Apró gond, ha az osztály létszáma és a tanári kar összesen több, mint 25 személy, mert ez az ár csak ennyi ember szerkesztését tartalmazza. Minden további személyre ezer forint plusz költséget számolnak fel. 

Az ipari tablója Fotó: Juhász-Léhi István

Visszatérve a két veszprémi tablóra: szerintünk a közgázé a merészebb kinézetű, ám persze ez nem jelent semmit. Egyébként mindkét jelentős múltú iskolában vannak régi tablók, mi két 70 éves iparis tablót is fotóztunk korábban, íme:

Az egykori vegyipari technikum, az ipari elődjének végzősei 70 éve Fotó: Juhász-Léhi István

 

Fotós: Juhász-Léhi István

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában