A kanyart nem lehet kiegyenesíteni

2023.07.25. 11:00

Itt a negyven legyen is negyven!

Ritkán, de előfordul, hogy feleslegesen kint marad az új jobb oldalán egy-egy sebességkorlátozó vagy veszélyt jelző tábla. Írtunk már ilyenekről, de ez az eset és ez a helyszín most más. A jobbra kanyarodóknak itt valóban muszáj a fékre lépniük.

Benkő Péter

Muszáj, hogy a jobbra kanyarodók betartsák a korlátozást a bevásárlóközpontnál

Fotó: Benkő Péter/Napló

A helyszín ugyanis igen forgalmas, mind személy-, mind teherkocsik vonatkozásában. A háromsávos útból a jobb oldali egy kanyarodó sáv, ami üzletekhez, bevásárlóközponthoz vezet. Specialitása, hogy a kanyarodást bizony csakis 40-es tempóval engedi – mert, ahogy más kanyart, ezt sem lehet kiegyenesíteni, bármekkora rutinnal rendelkezzen az autós. A cikket figyelemfelkeltő szándékkal írjuk, higgyék el, jót akarunk, mert a közelmúltban történtek itt balesetek.

De szóljunk a lényegről, a pontos helyről, mely a 8-as főút és Veszprém első déli csomópontja az északkelet felől érkezők számára. Tehát a régi külső körgyűrűnek még az Almádi úti csomópontot megelőző lekanyarodási lehetősége a város felé. Az elkerülő úton, tehát a két belső, egyenes sávban 90-nel haladhatunk tovább, akik viszont jobbra kívánnak kanyarodni, ők csupán 40-nel. Nem is tudnának gyorsabban menni a fenti adottságok miatt.

Végül megjegyzésként annyit, hogy – ha lehet – nem a kanyarban, hanem már előtte (is) célszerű volna felhívni a közlekedők figyelmét a sebesség-csökkentésre. Már a „besorolás rendjét jelző táblánál”, illetve azon feltüntetve a 40-es számot egy piros karikában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában