Negyedik évadjukat kezdték meg

2023.08.22. 10:00

Lesz ovikori, közönségkori is az ajkai Jégcsarnokban

Jeges edzéseken készülhetnek a következő szezonra augusztus elejétől a jégkorongosok.

Tisler Anna

Az U12 csapata már elkezdte az edzést

Fotó: Gyarmati László

A Jégcsarnok, Ajka egyik legfiatalabb létesítménye a negyedik évadát kezdte meg.  Augusztus első hetében száraz edzéssel indítottak az Ajkai Óriások, hetedikétől pedig már jeges edzéseken vehetnek részt. Pákai Gergőtől, az Ajkai Óriások klubvezetőjétől megtudtuk, a 2023-2024-es szezonban U8 tól U18-ig lesznek korcsoportok, aki ki szeretné próbálni a sportágat, ötéves kortól várják. Az ovikorit idén is a városi óvodákkal együttműködve szeptember végétől kezdik el.

Balogh Márton, a Jégcsarnok üzemeltetője hozzátette, hogy az intézmény vonzó  más klubok számára, ugyanis a környezetében pályák, más sportlétesítmények is vannak, a környék pedig alkalmas csapatépítő és szabadidős programokra. A közönségkorcsolyát tavaly októberben hirdették meg először, de a nagy érdeklődés miatt az idén már szeptember végétől tervezik, hogy elindítják a programot. Megünneplik majd a Jégcsarnok születésnapját az átadás évfordulóján. 

Az energiaárak egy korábban megkötött szerződés miatt december 31-ig nem változnak. Jelenleg engedélyezés alatt áll egy napelemes rendszer kiépítése, amely várhatóan tavasztól a létesítmény áramellátásának csaknem negyedét biztosítja. A beruházás költségének 70 százalékát TAO-forrásból fedezik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában