Múltidéző

2023.10.30. 21:00

Az év, amikor cuclitöltésben is versenyeztek a női sofőrök Veszprémben + retró filmhíradó

Fékpróbával kezdődött, háziasszonyi feladatokkal folytatódott és futással végződött az első női ügyességi autóverseny, ami egyáltalán nem bizonyult egyszerűnek.

Veol.hu

A Nemzeti Filmintézet archívumában őrzött, több mint fél évszázaddal ezelőtti filmfelvételen jól látszik, hogy az akkori lelkes nők hogyan vetették bele magukat a versenyzésbe. Az autós ügyességi feladatok mellett háziasszonyi teendők is szerepeltek a versenyfeladatok között. A 41 induló Budapesten, a Hősök terén startolt és Veszprémben, bábukkal határolt pályán zárult. A Magyar Filmhíradó beszámolt arról is, hogy a megmérettetés egyáltalán nem volt olyan egyszerű, és bizony sem a tolatás, sem a cuclisüvegekbe mérés nem bizonyult könnyűnek a versenyző hölgyek számára... 

Múltidéző sorozatunkban korábban megmutattuk olvasóinknak az ötvenes évek dudari valóságát, és retro felvételeken azt is, hogy dolgoztak a nők a bányában: 

 

 

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában