Főzőverseny

2023.10.24. 21:30

Az ír ragu volt a nyerő étel a Rákóczi Telepen

A Molnár Ákos, Molnár Enikő Emese és Kara Péter alkotta csapat ír raguja vitte el a pálmát Várpalotán az első alkalommal megrendezett Rákóczi Telepi bográcsos főzőversenyen.

Szabó Péter Dániel
Tangóharmonikás is játszott a várpalotai rendezvényen, miközben készült az ízletes bográcsos ételek
Fotó: Szabó Péter Dániel

A gasztronómiai megmérettetésre tizenegy csapat nevezett, többféle pörkölt, slambuc, babos-csülkös káposzta és palócleves is készült a bográcsokban. A hagyományteremtő céllal létrehozott főzőverseny ötletgazdája Bellovics Béni volt, a rendezvény fővédnöke pedig Rigó László állomásfőnök, aki már a reggeli óráktól figyelemmel kísérte az íncsiklandó finomságok készítésének különböző fázisait.

A városrészbe sok gyermekes család költözött az elmúlt időszakban. A szervezők nem titkolt célja volt, hogy egy, a gasztronómiát középpontba állító közösségi esemény keretében teremtsenek lehetőséget egymás megismerésére, s a bányászhagyományok ápolását sok család részéről fontosnak tartó Rákóczi Telepi közösség összekovácsolására.

Az elkészült ételeket a Katona Csaba alpolgármester, Rigó László, valamint két helyi vállalkozó, Jobbágy József és Kóti László alkotta négytagú zsűri értékelte. Döntésük alapján a Molnár Ákos, Molnár Enikő Emese és Kara Péter alkotta főzőcsapat ír raguja vitte el a pálmát a főzőversenyen. A második helyet a Molnár Mária Szociális Szövetkezet (Nemes Dániel, Puskás-Tóth Tímea, Puskás József, Szabóné Nemes Brigitta, Szőke Virág) lengyel húsos káposztája érdemelte ki, megelőzve a korhelylevest készítő Csiszér Zsuzsa, Szántó Dóra, Szántó Miklós és Rodek Zoltán alkotta csapatot. A verseny különdíját egy finom káposztasalátáért ítélte oda a zsűri Tippán Pernyesz Alexandrának.

Az első helyezettet kupával jutalmazták, a többi dobogós helyen végzett csapat egy-egy oklevelet vihetett haza. A verseny nevezési díját jótékony célra fordították a szervezők, a befolyt összeget a Rákóczi Telepi Tagiskola alapítványának ajánlották fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában