Olvasónk kérdezi

2023.10.08. 12:00

Mit tegyek, hogy teremjen a citrom?

Igazán örülünk minden olvasói megkeresésnek, melyekben hírt adnak lapunkon keresztül másoknak is érdekes vagy furcsa esetekről. Különösen jó érzés, hogy az utóbbi időszakban megnőtt az olvasók irányából érkező információk száma. Ezúttal lapunkon keresztül kér tanácsot egy, a vármegyeszékhelyen élő család. A kérés (kérdés) pedig egy citromfára irányul.

Benkő Péter

Fotó: olvasó/Nagy Richárd

Nagy Richárdék évekkel ezelőtt döntöttek úgy, megmentik egy jókora méretű, boltban vásárolt citromtermés magjait. Sikerrel tették, az egyikből kifejlődött egy mára nagyjából egy méter magas növényke, ami folyamatosan növekszik. A fácskát nyáron a napsütötte házfal tövében tárolják, télen pedig beviszik a házba, ugyancsak napfényes, fűtött helyre. Ahogy írták, a citrom él és virul, folyamatosan nedves tápanyagban gazdag földje, óvják széltől, vihartól, fényigényéről a nap gondoskodik. Nagyon szeretnék, ha egy szakember reagálna és segítene nekik abban a kérdésben, hogy milyen módon lehetne termőre fordítani az elvetett magból kifejlődött fácskát.

Olvasónk kérését mi szívesen tolmácsoljuk, s közzétesszük a beküldött a fotót, melyen látszanak az egészséges levelek. Bízunk abban, akad egy szakember, aki jó tanáccsal látja el őket – akár lapunkon keresztül, majd később akár személyesen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában